Sarmale cu păsat și ciuperci

de Rita Ilies in Mancaruri de post, 18 Dec 2013 | 18365 vizualizari

 

Deși originea sarmalelor este încă disputată de multe țări, străinii care au îmbucat din ele recunosc sarmalele ca fiind un preparat pur românesc. Totuși, sarmalele se pot prepara din multe ingrediente. Pot fi umplute cu carne proaspătă sau afumată ori pot fi umplute cu soia sau legume. De unde provine fiecare rețetă?! Sper să se deslușească acest mister odată... :)
Sarmalele noaste ( pentru că Dăniloiu a contribuit din nou la prepararea acestora ) au fost de post și spun ”au fost” pentru simplul fapt că dintr-o oală plină, după o masă în familie, au mai rămas vreo zece. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 4-5 verze proaspete, mici
  • o lingură cu oțet
  • două căni cu păsat de porumb
  • o jumătate de cană cu orez
  • doi gogoșari potriviți
  • un morov mare
  • 4 cepe potrivite
  • 700 g ciuperci
  • 500 ml bulion de casă
  • 5 linguri cu ulei de palmier
  • o lingură plină cu boia
  • o lingură cu vegeta
  • sare și piper după gust
  • mărar și cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu păsat și ciuperci:

   Frunzele de varză se opăresc în apă cu oțet și sare. Li se taie nervura principală sau se bat ușor cu un ciocan pentru carne.
   Ceapa se călește, se adaugă morcovul ras pe răzătoarea de mere, apoi gogoșarii și ciupercile tăiate cuburi. Se acoperă cu un capac și se lasă să se pătrundă timp de 15-20 de minute.

   Păsatul și orezul se spală bine într-o sită, până ce apa rămâne curată. Când sucul lăsat de ciuperci a scăzut, se adaugă trei sferturi din bulion, apoi păsatul împreună cu orezul scurse bine de apă. 

   Toate acestea se amestecă bine și se mai lasă pe foc pentru aproximativ 10-15 minute până obținem o compoziție destul de compactă pentru a o folosi ca și umplutură. O luăm de pe foc, adăugăm uleiul rămas și condimentele, apoi omogenizăm și ne apucăm să umplem sarmalele.

   Pe fundul unei oale vom pune crenguțe de cimbru și mărar. Așezăm peste ele un strat de varză tăiată mărunt, apoi așezăm sarmalele. Adăugăm peste ele restul de bulion și completăm cu apă. Le lăsăm să fiarbă acoperite, la foc mic, timp de aproximativ 2 ore și jumătate.

    Poftă bună, dragilor!

TIPS-URI

1

Dacă sunteți adepții preparatelor din carne, atunci puteți adăuga în umplutură bucățele de afumătură.

2

Dacă aveți la îndemână o oală de lut sau din fontă, nu ezitați s-o folosiți, Gustul va fi unul special.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu păsat și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita-de-vie cu ghebe (de post)